De geschiedenis,
de mensen ...

Al meer dan 30 jaar ontwikkelt de Seguin Duteriez groep zich op het gebied van verwarmen met hout door middel van haarden en kachels. Deze ontwikkeling is gedurende de laatste jaren in een stroomversnelling gekomen door uitsluitend gebruik te maken van de beste materialen en tegelijkertijd ambachtsman te blijven richting de klanten qua ontwikkeling en service. Gevestigd in het hart van de Auvergne, telt het bedrijf heden ten dage meer dan 100 personeelsleden, verdeeld over de businessunits productie, ontwerp en ontwikkeling(Research & Development) en administratie.

'Corporate citizen'

Door te beslissen voor het stoken op hout, nemen we deel aan een milieu inspanning; de Seguin groep gelooft dan ook dat zij hun onze rol moeten spelen in het antwoord op de milieu-uitdaging. Het bedrijf heeft zijn inspanningen toegespitst op:

  • De recycling van industrieel afvalwater;
  • De isolatie van de gebouwen;
  • De installatie van zonnepanelen;
  • De implementatie van technieken voor een schonere en ecologische verantwoorde verbranding.

De tijd vooruit

Op het gebied van gesloten houtgestookte haarden, heeft Seguin verscheidene innovaties gelanceerd, zoals de haard met aan vier zijden glas, het systeem van de dubbele verbranding (DAFS) en de garantietermijn van maar liefst 7 jaar op gietijzeren haarden. Door de keuze van gietijzer boven de afwerking met steen, de minutieuze assemblage van de haarden alsmede het precisiewerk van het monteren van het lijstwerk, bestendigen de ambachtslieden van Seguin Duteriez "De Plicht van Kwaliteit" met een simpele doelstelling: "Maak uw haard het hart van uw huis."

Klik hier om door te gaan naar de Seguin site:
www.cheminees-seguin.com